Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

         ΤΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΕΛΙΚΑ                   
Ο κοσμογυρισμένος Έλληνας κινηματογραφιστής Κωστής Μητσοτάκης είναι, μάλλον, ο μεγάλος χαμένος του 2012. Ο μοναδικός κάτοικος του μικρού χωριού Σοδέτο της Ισπανίας που δεν κέρδισε στο πρωτοχρονιάτικο λαχείο.
 Όλοι οι υπόλοιποι - περίπου 70 νοικοκυριά μετράει ο απομακρυσμένος ισπανικός οικισμός - φτωχοί αγρότες ως επί το πλείστον, δεν αγχώνονται πια για τα χρέη, τη φετινή ξηρασία και την οικονομική κρίση που σαρώνει την Ισπανία.
Είδαν τις καταθέσεις τους να πολλαπλασιάζονται μετά την κλήρωση του «Χοντρού» (El Gordo), όπως λέγεται το συγκεκριμένο λαχείο στην Ισπανία το οποίο φέτος μοίρασε το ποσό ρεκόρ των 700 εκατ. ευρώ. Σε κάθε σπίτι και νοικοκυριό του Σοδέτο υπήρχε τουλάχιστον ένα χρυσοφόρο δελτίο. Ορισμένοι κέρδισαν εκατομμύρια. Οι λιγότερο τυχεροί βρέθηκαν με 100.000 ευρώ.
Ο μόνος που δεν είχε αγοράσει λαχείο και δεν κέρδισε είναι ο 42χρονος συνονόματος του επίτιμου προέδρου της ΝΔ, που μένει τα τελευταία οκτώ χρόνια στο αγροτικό χωριό της βόρειας Ισπανίας... Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, ο λόγος που δεν πήρε κι αυτός έναν από τους 1800 λαχνούς στους οποίους είχε μοιραστεί ο αριθμός 58268 που έκανε εκατομμυριούχους όλους τους άλλους κατοίκους, είναι οι κυρίες του συνεταιρισμού που πουλούσαν τους λαχνούς και απλώς δεν πέρασαν από το σπίτι του.