Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΑ ΤΑ ΠΑΠΑΚΙΑ
Σήμερα κρίνουμε σκόπιμο, να σας παρουσιάσουμε τον αντισυναδελφικό τρόπο με τον οποίο κινήθηκε ο ΣΥΔΑΣΑΠ τις ημέρες που έγινε η διαπραγμάτευση και τελικά πετύχαμε την υπογραφή της Σ.Σ.Ε 2012.
Στις 17.4.2012 ημέρα που είχε ορισθεί να πέσουν οι υπογραφές (κάτι που τελικά έγινε την επομένη, όπως θα διαβάσετε παρακάτω), παρουσιάστηκε στο διευθύνοντα το ακόλουθο εξώδικο από το σωματείο των διοικητικών υπαλλήλων της πρώην Ε.ΘΕ.Λ, το οποίο ζητούσε να μην έχει αναδρομική ισχύ η ΚΥΑ !!!!!!!, αλλά και να μην ευνοούνται της εξαίρεσης από το ενιαίο μισθολόγιο όσοι οδηγοί και τεχνίτες έχουν προαχθεί με ανάθεση καθηκόντων !!!!!!. Διαβάστε και θα καταλάβετε........


Την επομένη και σε συνεννόηση με τη νομική υπηρεσία του Συνδικάτου, προστέθηκε στο άρθρο 2 και η παράγραφος 3 η οποία ξεκαθάριζε το θέμα ως εξής:
3.Όλο το προσωπικό της παρούσας που έχει προσληφθεί με την ειδικότητα του Οδηγού  ή του Τεχνίτη – Εργατοτεχνίτη έστω και εάν τους έχουν ανατεθεί ή θα τους ανατεθούν άλλα καθήκοντα σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού, λόγω της ιδιαιτερότητας των εταιρειών παραγωγής συγκοινωνιακών υπηρεσιών ή εξ οιουδήποτε άλλου λόγου, υπάγονται στις ρυθμίσεις της Κ.Υ.Α (ΦΕΚ 699 Τεύχος Β 09.03.2012).   
Η σύμβαση υπογράφτηκε και τα παπάκια υπέστησαν την πρώτη ήττα. Δεν κάθησαν όμως ήσυχα. Κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα τα οποία όπως διαβάσατε εκδικάστηκαν τη Δευτέρα. Εκεί υπέστησαν και τη δεύτερή τους ήττα. Στην ανάρτησή μας μάλιστα αναρωτιόμασταν ποιο θα είναι το επόμενο βήμα τους. Πληροφορηθήκαμε λοιπόν, πως προσέφυγαν στο Σ.τ.Ε. Εκεί θα φάνε και το τρίτο STOP.
Μήπως όμως μέχρι τότε πρέπει να φάνε και τίποτα κλωτσιές για να ηρεμήσουν;