Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΠΑΛΙΚΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ FACEBOOK
Μερικοί από τους διαλόγους που αλιεύσαμε στο facebook.  Τους δημοσιεύουμε μαζί με τις απαντήσεις μας.


Στην αρχική σύμβαση που ήρθε στο ΔΣ και πήρε λευκή επιταγή ο πρόεδρος (όχι ομόφωνα) να την διαπραγματευτεί, υπήρχε το πλεονέκτημα, όπου η εταιρεία αναγνώριζε την υποχρέωσή της για παροχή ιδιωτικής ασφάλειας στους συναδέλφους.
Αναγνώριζε αυτήν την υποχρέωση λέγοντας ότι θα την συμψηφίσει με τυχον αναδρομικά.Αυτό ήταν προς όφελος όλων των συναδέλφων.Το βάρος των χρεωστικών θα ήταν σημαντικά λιγότερο για όλους μας.
Στην τελική σύμβαση όμως που υπογράφηκε, από πρόεδρο και γραμματέα αντικατέστησαν αυτόν τον όρο, με την εξαίρεση.από το ενιαίο των σταθμαρχών,τμηματαρχών,διοικητικών κλπ που είχαν προσληφθεί ως οδηγοί.Πάτησαν δηλ στις πλάτες των οδηγών ,αφού μόνο οι οδηγοί εξαιρέθηκαν κανείς άλλος.
Καλώς εξαιρέθηκαν και αυτοί οι συνάδελφοι αλλά επιβαρύνθηκαν όλοι οι υπόλοιποι χωρίς να γίνει Γεν.Συνέλευση. και να ερωτηθούν όλοι για την σύμβαση;Το αποτέλεσμα της σύμβασης το είδαμε,εξαιρεθήκαμε από τον μισθό μας.
Ερώτηση:Πόσο ηθικό είναι ο τμηματάρχης πρόεδρος του συνδικάτου ,να υπογράφει σύμβαση που εξαιρεί τον εαυτό του;Γιατί δεν έκανε συνέλευση όπως όλοι άλλοι κάνουν, όταν υπάρχει τέτοιο ζήτημα;


Ρε ταρίφα οικονομολόγε, τι παπαριές κάθεσαι και  λες; Η αλήθεια είναι πως η εταιρεία, δεν υλοποίησε την Σ.Σ.Ε 2008-09  και γι αυτόν το λόγο καταγγείλαμε τη σύμβαση το 2010. Δεν πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός για την νοσοκομειακή περίθαλψη κι έτσι δεν ήταν δυνατόν να υπολογιστεί το κόστος όλης αυτής της παροχής, ώστε να συμψηφιστεί με τα χρεωστικά μας. Αυτή είναι η αλήθεια και όχι πως έγινε αντικατάσταση αυτού του ποσού με την εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο των ειδικοτήτων που αναφέρεις. Η απλή λογική – την οποία προφανώς δε διαθέτεις – λέει, πως αυτοί οι συνάδελφοι που αναφέρεις, είναι πολύ λίγοι, ώστε το κόστος εξαίρεσής τους, να μπορούσε να εξισωθεί με το κόστος της περίθαλψης 3.500 οδηγών.
Όσο για την εξαίρεση, μάθε – αν δεν το ξέρεις και επιμελώς το κρύβεις –  αυτά.
Αυτή είναι η εξέλιξη του οδηγού. Στους συναδέλφους αυτούς που προέρχονται από οδηγοί, έχει γίνει  ανάθεση καθηκόντων σταθμάρχη, τμηματάρχη ή διοικητικού. Ανά πάσα στιγμή λοιπόν μπορεί  να επιστρέψουν στο τιμόνι. Το οργανόγραμμα προβλέπει, πως μέχρι και η θέση του τμηματάρχη προέρχεται από την κίνηση. Μπορείς να σκεφτείς, αν όλοι αυτοί δεν εξαιρούντο από το ενιαίο μισθολόγιο τι θα ακολουθούσε; Θα σου πούμε εμείς. Θα επέστρεφαν στα καθήκοντα του οδηγού και κάποιοι άλλοι (διοικητικοί που τόσο συμπαθείς), θα διεκδικούσαν τις θέσεις τους. Πως θα σου φαινόταν να έπαιρνες καρτελάκι ή βάρδια ή να ζητούσες κάποια από τα διαθέσιμά σου από έναν διοικητικό υπάλληλο, ο οποίος μπορεί και να σε δυσκόλευε;
Ήταν επιβεβλημένη λοιπόν η εξαίρεση όλων αυτών, γιατί στην ουσία είναι οδηγοί, οι οποίοι κάποια στιγμή της καριέρας τους προήχθησαν όπως συμβαίνει σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.
Φάσκεις κι αντιφάσκεις όμως. Από τη μία μας λες πως τελικά καλώς εξαιρέθηκαν αυτοί οι συνάδελφοι, πιο κάτω όμως, αναρωτιέσαι αν είναι ηθικό ο πρόεδρος να εξαιρεί τον εαυτό του. Τι θα ήθελες τελικά; Να εξαιρεθούν όλοι οι τμηματάρχες εκτός από το Σκούλο; Εμπάθεια στο έπακρο. Αναρωτιόμαστε, μόνο αυτός ο τμηματάρχης σε απασχολεί; Ο δικός σου που σου προσφέρει τόσο ευνοϊκή διαχείριση καλώς εξαιρέθηκε; ( δεν είναι δυνατόν σε κάθε μα κάθε Δ.Σ να ταιριάζουν οι βάρδιες σου, ώστε να πραγματοποιείς το σόου σου).

 
Kostas Karapiperakis

Αυτοί οι άνθρωποι ζητούν ενότητα ,την ώρα που ντρέπονται να κοιτάξουν στα μάτια τους συναδέλφους αρνούμενοι Γεν.Συνέλευση. Για αυτούς ενότητα σημαίνει, σκάσε και συμφώνησε σε ότι λέω και κάνω. Αν διαμαρτυρηθείς είσαι διασπαστικό στοιχείο και θα σε τακτοποιήσουμε, θα σε λασπώσουμε, θα σε πολεμήσουμε. Ενότητα σημαίνει επίσης και κοινά συμφέροντα. ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΟΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣ

 
Εγκατέλειψε την εμμονή των Γενικών Συνελεύσεων. Συνέλευση για το ΚΕΑ, Συνέλευση για τους σταθμάρχες, Συνέλευση για την απεργία, Συνέλευση για τα έξοδα του καφενείου, Συνέλευση για τη Συνέλευση. Καμιά Συνέλευση για το Σπαθάρη θα ζητήσεις; Όσο για το ποιος είναι κακοποιός, φαίνεται από την αλήτικη συμπεριφορά σου στα Δ.Σ και τις Γ.Σ.

Υ.Γ. Όλοι οι πρόεδροι της ΠΑΣΚΕ σου φταίγανε. Λιαγούρης, Λουλακάκης, Κουλουμπαρίτσης, Σκούλος. Δεν θα σε κάνουμε ήρωα για την εμμονή σου εναντίον του Σκούλου. Δεν ξαναασχολούμαστε μαζί σου. Από σήμερα σε γράφουμε στ΄αρχίδια μας, όπως κάνει κι αυτός.

 
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ και δευτερο θεμα η παρετηση του προεδρου ΣΚΟΥΛΟΥ αφου του εγηνε και γραπτος η ετηση απο μελος του Δ.Σ. οπως το ζητησε!!!!! ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΥΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΗΝΟΣ ΚΙ ΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΣΙΔΕΡΗΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΟΣ!!!!!!!

 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΥΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΠΑΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΥΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΕΔΡΕΣ 11ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΑΣΚΕ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΑΚΕ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΩ ΤΟ ΕΞΤΡΑ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ!!! ΤΟ ΣΥΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΞΤΡΑ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΣΚΟΥΛΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΕΡΝΕΙ ΑΛΟΣ!!!!!ΟΠΟΤΕΣ???? ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΥΘΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΙΣΩΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΛΕΩ ΙΣΩΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΕΡΗΣΟΤΕΡΟ!!!!!!!!!!!!!

 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ ΟΛΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΣΚΕ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΔΗΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΨΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΝΑΤΕ ΑΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΤΗ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΝΕΤΕ!!!! ΦΕΡΕ ΜΑΣ Κ. ΑΝΤΩΝΗ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ Ο ΣΚΟΥΛΟΣ ΠΑΡΕΤΗΤΕ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΟΡΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 5 ΨΥΦΟΥΣ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ!!!!!!! ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΚΟΥΛΟΥ!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΕΓΚΙΗΘΗΤΕ ΓΡΑΠΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΔΗΚΑΣΤΙΚΟ!!! ΑΛΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΗΣ!!!!!!!!!!!!ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΠΡΟΔΩΤΗΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΡΟΥΦΙΑΝΩΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ Η ΠΑΣΚΕ ΟΧΔΨ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΟΣΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΩΣ Ο ΣΚΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΥΜΗ-ΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΒΙΔΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΗΚΑ ΛΗΣΤΗ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ




ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ ΑΡΗ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΦΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ!!!!!! ΑΠΛΟΣ ΓΙΑ ΑΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟΔΗΚΝΙΟΥΝ ΠΟΣΟ ΨΕΥΤΕΣ ΧΩΡΕΙΣ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΣΚΕ!!!!!!!!! ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΚΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΣΟΝ ΚΕΡΟ ΥΠΟΣΤΥΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ Ο ΣΚΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΣΚΕ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ!!!!! ΠΟΣΟ ΤΥΠΟΤΕΝΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ???? Η ΠΑΣΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΟΥΛΟ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΕΧΟΥΝ <<ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ>> ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΕΧΟΥΝ<<ΟΤΑΝ ΠΟΥΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΖΥΤΑΝΕ ΠΑΛΗ ΠΥΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ>>!!!!!!!!

 Εσεί Σιδέρη, απαλλλάσαισαι λώγο βλακύασ. Μώνω να σαι κητάξοι κανείς, καταλαβένυ πώσω βλάκας ίσε. Με αφτώ τω βλαίμα τις λιπειμαίνεις αγαιλάδας, τιν όρα που τις τραβάναι τα βιζυά, γεια να καταιβάσυ γάλλλα. Πίγεναι στο σινδεικαλοιστύ σου τον Κασιμέρη, να σου αιξειγύσοι αν πέρνη δέφταιρω μινιάτοικω ω πρώαιδρως. Αν δαιν σαι ποίσοι τράβα σαι άλο σινδηασμώ. Ξαίρυς αισεί, τους αίχησ παιράσυ ώλους. Σου τα γράφο στι δοικύ σου ωρθωγραφήα, γηα να μπωραίσυς να τα διαβάσυς. Απωρώ σαι πηώ σχωλύω πίγεναισ. Άραγαι μαι τη απωλοιτείρηω Λικήου να μπίκαις στυν αιτερύα; Πειώς ΑΣΕΠ σαι πρωσαίλαβαι;

Αποστόλη είναι ντροπή για το επίπεδο που διαθέτεις και το οποίο σεβόμαστε, να έχεις τέτοιους υποψήφιους. Εκθέτουν εσένα και το συνδυασμό σου.
 
 
Ιωνας Δραγουμης Αφού είναι τόσο στεναχωρημένος για τα όσα του καταλογίζουν γιατί συνεχίζει να γράφει τους εργαζόμενους και δεν μας κατεβάζει σε γενική συνέλευση ;Λέτε ότι λοιδορείτε η παράταξη σας για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα .Κάνατε κάτι για να δείξετε ότι αντιστέκεστε ;Μας είχατε φλομώσει στα ψέματα για τα 50 ευρο , αυτή είναι η τελευταία φορά , δεν θα μας πειράξουν , 4 μήνες ( αν θυμάμαι καλά ) με ψεύτικες πληρωμές που τώρα γυρνάνε πίσω , έλεος ρε παλικάρια .Αν δεν είσαστε εντολοδόχοι τότε τι είσαστε με τόσα ψέματα;Και για το τέλος ( της συγκεκριμένης ανάρτησης ) ..Τι έχει συμφωνήσει – υπογράψει μέχρι τώρα ;;;


Ιωνας Δραγουμης Αντώνη δυστυχώς η φωτοβολίδα που έριξες ήταν χωρίς μπαρούτι .Το μόνο που δεν έχει κάνει ο αρχηγός σου είναι να κόψει την μάσα αυτές τις δυο μέρες . Να χαίρεστε τον επαναστάτη σας .Και ναι.. όταν θα πάρει την εντολή για απεργίες και πάλι επαναστάτης της φακής θα είναι.Και στο έχω ξανά πει .Το ξύλο θα το φάτε από τους ψηφοφόρους σας που τους δουλέψατε τόσο καλά και τώρα τους κρύβεστε με περίτεχνο τρόπο .Καλύτερα να μασάτε παρά να μιλάτε!!!

Ίωνα Δραγούμη, η δουλειά σου είναι να μετράς τα λεωφορεία στην πύλη, τώρα που "ζαλίζεσαι" και όχι να παρακολουθείς αν τρώει ο πρόεδρος αυτές τις δύο ημέρες. Αλλά τώρα δεν τον έχεις ανάγκη βλέπεις. Πέρυσι μετά τα γεγονότα της 28ης Ιούνη που οι συριζαίοι σας έσπασαν τα κεφάλια (λες από τότε να σε έπιασαν οι ζαλάδες;) και μετά φυγαδευτήκατε στη βουλή, ζήτησες τη βοήθεια του και αυτός πολύ καλά έκανε και στην έδωσε!!!! Το θυμάσαι; Έγινε έτσι; Ξέρεις τι λένε για την κότα; Πίνει νερό, κοιτάει και τον ουρανό. Άραξε λοιπόν στην πύλη και παίξε με τα μολύβια σου.